Postanete tudi vi nejevoljni ob pogledu na položnico za elektriko in vam je mar za okolje?

Potem imamo rešitev za vas.

BRIQ pomaga ohraniti naš planet za bodoče generacije

in hkrati zmanjša strošek elektrike na položnicah

Kaj je BRIQ?

Je sistem - naprava, ki zmanjšuje stroške obratovanja vašega ogrevalnega sistema (bojler, toplotna črpalka, ...)

Vizija

Ponuditi vsem ljudem na svetu možnost, da plačujejo nižji strošek računa za elektriko. Ob tem pa poskrbeti, da se zmanjša obremenjevanje narave, za kar nam bo hvaležna prihajajoča generacija mladih, ki že čuti podnebne posledice.

Kako bomo to naredili?

Skupaj z vami, seveda. Na vsak bojler ali toplotno črpalko za sanitarno vodo namestimo napravo BRIQ, jo povežemo preko wi-fi omrežja v internet, ter jo avtomatsko krmilimo v realnem času na način, da je čim več porabe električne energije »potisnjeno« v obdobje z nižjo tarifo, hkrati pa je voda vedno dovolj topla za nemoteno uporabo. Naša BRIQ stranka pridobi tudi aplikacijo BRIQ preko katere lahko prižiga in ugaša svojo napravo ter spremlja porabo.

BRIQ
Bi lahko naredili še več?

Zagotovo. In tudi bomo. Z napravo BRIQ bomo opremili še več gospodinjstev, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko. Razvili smo tudi algoritem, ki krmili naprave tako, da trgovcem električne energije ali odgovornim za stabilnost električnega omrežja omogočimo »fleksibilnost«. Torej gre za energetski potencial, ki se lahko uporablja ob viških ali manjkih električne energije v omrežju.

Kdo je BRIQ stranka?

BRIQ stranka je vsak, ki ima ogrevalni sistem, kjer uporablja bojler ali toplotno črpalko.

slika naprave in aplikacije

Danes zagotavljajo fleksibilnost odjema v gospodinjstvu enostavni matematični algoritmi, ki pa imajo omejen potencial. Prihodnost temelji na umetni inteligenci (AI), ki bo dodatno generirala fleksibilni potencial in ga mnogo bolj učinkovito tudi upravljala. Umetna inteligenca bo v energetiki omogočila implementacijo IoT rešitev namesto obstoječih klasičnih rešitev, ki ne uspejo več reševati izzivov, ki povzročajo omrežju kritično volatilnost. Krmiljenje naprav s pomočjo AI omogoča povsem nemoteno uporabniško izkušnjo naprave, ki jo krmili, hkrati pa omogoča fleksibilnost, ki je nujna za ohranjanje stabilnosti energetskega omrežja. Še en dokaz, da je z (umetno) inteligenco možno reševati kompleksne izzive in pri tem skrbeti za okolje, saj vemo, da danes fleksibilnost v večini zagotavljamo s fosilnimi gorivi ali baterijami, ki enako predstavljajo okoljevarstveno tveganje.

Primerjava porabe električne energije pred namestitvijo pametnega sistema BRIQ in po namestitviii.

Graf porabe el. energije za bojler brez BRIQ naprave.
Graf porabe el. energije za bojler z BRIQ napravo.

Prepričali ste me. Koliko stane BRIQ?

Navadno se tukaj vsaka pravljica konča. Naša pa se šele začenja. Za stranko, ki se odloči za namestitev naprave BRIQ ni predvidenega nobenega stroška. Nič, nada, zero, 没什么,niente,. Vse kar potrebujete narediti je naročiti napravo BRIQ.